De què tens por bonica?
Novel·la juvenil
Novetat Sant Jordi 2009 Xavier Vernetta
Editorial Barcanova. Col. Antaviana Nova (abril, 2009)
Novetat Sant Jordi 2009
sèrie Antaviana jove

Hi ha vegades que et costa entendre allò que et passa. Mires els teus pares i penses que no els entens. Parles amb els teus amics i et costa que et faci riure el mateix que a ells els fa riure. Fins i tot et mires al mirall i et fa l’efecte que la persona que veus reflectida et resulta estranya.
La Mònica escriu tot allò que li passa pel cap i encomana la seva mania a en Jordi. Entre tots dos ens explicaran una pila d’històries, cadascun des del seu punt de vista, un accident de cotxe, una festa de disfresses, un festival de música electrònica, unes vacances en un poble del Pirineu aragonès, uns afusellaments en temps de la guerra i també parlaran de l’Enric. Qui és l’Enric? L’Enric és el germà d’en Jordi, però també és el perill. L’Enric és el perill.

I què voleu que us digui? Em dic Mònica i tinc un bon amic que es diu Jordi. En Jordi té un germà i un pare. Tot plegat és molt complicat, perquè el germà es dedica a coses que a mi no m'agraden i el pare d'en Jordi... Bé, de fet, no el conec, però en Jordi sempre apareix amb blaus i cops i ell diu que no és res, però jo sé que és el pare qui li ho fa, o potser el germà? No, el germà no, perquè es diu Enric. No us ho havia dit? I no és que estigui enamorada d'ell, no, es que... Bé, ja us ho he dit que tot plegat és molt complicat. I això que encara no us he parlat de la meva mare ni del meu pare, ni us he dit que viuen separats. Ni tampoc no us he dit que cada cop que l'Enric em diu "De què tens por, Bonica?", jo miro de fer com si res, però no puc evitar que se'm posi la pell de gallina.